Hii,
Danas opet niki recept ovaj put
previmo KROFNE
Potrebno
750 g brašna
1 dl ulja
4 kašike šećera
1 jaje
žumance
1/2 l mleka
svež kvasac, 40 g
malo soli
prah šećer
kesica vanilin šećera
ulje za prženje
1 dl ulja
4 kašike šećera
1 jaje
žumance
1/2 l mleka
svež kvasac, 40 g
malo soli
prah šećer
kesica vanilin šećera
ulje za prženje
1. Kvasac rastopite u 1 dl toplog mleka sa malo šećera i
malo brašna i pustite da naraste.
2. Dok raste umutite jaja s ostatkom mleka, šećera i malo soli, dodajte narasli
kvasac, pa polako dodajte brašno i ulje
uz stalno mešanje varjačom.
3. Ostavite testo na toplom da dvostruko naraste pa premesite, razvucite ga
na 1 cm debljine i čašom ili modlom vadite krofne.
4. Ostavite ih oko pola sata da još narastu,
a zatim pržite u vrelom ulju.
5. Gornju stranu (naraslu) stavljajte u ulje.
6. Pospite ih prah šećerom u koji je
dodat vanilin šećer.
AKO NEMATE PRAH SECER UZMITE OBICAN
SECER STAVITE IH U BLENDER I UKLJUCITE BLENDER
NEK SE MRVI DESETAK SEKUNDI
-Joka-
-Joka-
Нема коментара:
Постави коментар