Hii,
Tesko je pronaći onoga ko ne voli finu i ukusnu picu, a njena je prednost ta da na testo mozete staviti sve svoje omiljene sastojke. Ako jos niste probali, vreme je da pokusate napraviti domacu picu, a za to ce vam trebati i dobar recept za testo.
Sastojci
1 i ¼ soljica tople vode
3 soljice brasna
1 paketic suvog kvasca
1 i ½ kasika secera
1 kasika maslinova ulja
2 kasicice soli
Priprema
U posudu za miksanje ulijte toplu vodu. Dodajte secer i lagano promesajte dok se secer ne otopi.
U vodi sa secerom dodajte kvasac. Smesu ostavite da odstoji pet minuta kako bi se kvasac digao. Kada smesa naraste, dodajte mesavinu brasna i soli.
Mikserom miksujte na najmanjoj brzini od prilike dva minuta. Nakon toga pojacajte na srednju brzinu i miksujte jos kojih sest minuta. Dok miksujete testo, dodajte kasiku maslinovog ulja.
Uzmite posebnu posudu, sipajte maslinovo ulje tako da prekrije dno. Testo oblikovano u kuglu stavite u tu posudu i dobro ga uvaljajte u maslinovo ulje. Testo pokrijte i ostavite da odstoji 30-45 minuta.
Za to vreme testo bi trebalo da naraste za duplo i ne bi smelo da se lepi. Izvadite testo iz posude, oblikujte ga u zeljeni oblik i ostavite da odstoji jos kojih 30 minuta.
Nakon toga na njega stavite namirnice koje zelite i pecite na 220 stepeni 10 do 15 minuta.
-Joka-
-Joka-
Нема коментара:
Постави коментар